Provinciale Secundaire School Munsterbilzen
Mechanische handprotheseKlas(sen) en afdeling:
6 MVT


Begeleidende leerkracht GIP:
Danny Van de Voorde
Peter Evens


Deelnemers:
Brecht Colla
Sören Jermei
Jerry Joncas
Kenny Neven
Melissa Sulter
Onze gepensioneerde collega Jef Deville ondervond vorig jaar dat een nierziekte, ernstige gevolgen kan hebben. Omwille van medische redenen werd er beslist om de vingers van Jef aan beide handen te amputeren.

De steeds goedlachse man heeft snel geleerd om op deze manier door het dagelijks leven te gaan, maar mist nu vooral het uitvoeren van zijn hobby. Tijdens het maken van fotokaders moet hij verschillende gereedschappen kunnen hanteren. Hiervoor heeft hij volwaardige vingers nodig.

Samen met de firma Demolder uit Hasselt zijn we de uitdaging aangegaan om Jef te voorzien van een artificiële hand. Vertrekkende van bestaande modellen, hebben we ons eigen systeem ontwikkeld en aangepast aan onze eisen. In dit project vloeien onze huidige technische kennis en vaardigheden perfect samen met de uitdagende technologie van 3D-printen. Een nieuwe wereld is voor ons open gegaan. Bovendien is dit project een perfect voorbeeld van de sterke en noodzakelijke link tussen de technische sector en de zorgsector.